enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
02:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Otobüsçü kaybediyor!

Otobüsçü kaybediyor!
13.12.2023
A+
A-

TÜRKİYE Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Sektör Uzlaşma Komisyonu Başkanı Hayrettin Yağız, “Karayolu yolcu taşıma sektörünün mensupları olarak ne ata biniyoruz, ne de kılıcı kuşanabiliyoruz. Kazandıklarımızı ise yok bir ego yüzünden kaybediyoruz. Kaybetmeye de devam edeceğiz bilesiniz!..” diyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Cumhuriyet'in İlanının 100. Yıl Dönümü(TOFED) Sektör Uzlaşma Komisyonu Başkanı Hayrettin Yağız, “Otobüsçü kaybediyor!” başlıklı  yazısında Türkiye’de otobüsün taşımacılık tarihinin 1926 olarak kabul edildiğini hatırlatarak, o tarihten günümüze kadar da hiçbir destek ve teşvik almadan kendi öz kaynakları ile büyüyerek günümüze kadar gelen bir sektör olduğunu açıklıyor.

Hayrettin Yağız, “İyi paralar kazandık. Geçmiş dönemde yaz sezonunda 3 ay iş yapıp, yılın geriye kalan aylarını kurtardık. Şimdi ise muhasebesini yapamayan bir sektörüz. Böylede devam edeceğiz” diyor.

“Yıllar önce birbirimizin yardımına koşarken, günümüz de tabiri caizse menfaatçiler gibi davranmaya başladık. Biraz yolcuyu bulduğumuz zaman tavan yaparız!…” diyen  (TOFED) Sektör Uzlaşma Komisyonu Başkanı Yağız, “Yolcu biraz seyrekleşince de fiyatlarımızı tabanın dibine vuruyoruz. Bu da acımasız bir fiyat rekabeti anlamına gelir ki, bu da diğerlerinin bir adım daha batmasına bizim de günü toparlayarak kurtarmamız anlamına gelir” şeklinde dile getiriyor.

“Bu işler geçmiş dönemde nasıl olurdu biliyor musunuz?” diyen soran Hayrettin Yağız, cevabını da kendisi vererek şöyle devam ediyor:

“Sektör mensupları bir araya gelir, bilet fiyatları konusunda makul kararlar alırlar ve kimse kimsenin batmasını istemezdi!.. Sektörde artık öyle bir düzen yok. Her zaman diyorum ya bu sektörün bir çobana ihtiyacı var diye, haksız da değilim. Bir araya gelemiyoruz. Fiyat fiyatlarındaki rekabeti önleyecek kurum, Bakanlıktır. Burada tam bir denetim yapacak.  Tavan ve taban fiyatı koyacak. Bizlerde buna uyacağız veya uymayacağız!.. Uymazsak da ceza yiyeceğiz.”

Diğer bir konunun da bölgesel birleşmelerin olması yönünde olduğunu söyleyen (TOFED) Sektör Uzlaşma Komisyonu Başkanı Hayrettin Yağız, eğer birleşmeler olmaz ise, teker teker yok olacaklarını ifade ediyor.

Hayrettin Yağız, “Otobüsçü kaybediyor!” başlıklı  yazısını şöyle noktalıyor:

“İnternet üzerinden biletimizi satanlarda bize yardımcı olacak. Kendi kaybettiklerini de göz önüne alacak. Rekabetin onlara da zarar verdiğini düşünüp, muhasebelerini yaparak, rekabet yapan firmaları sistemlerinden çıkaracaklar. En mantıklı yol bence budur. Çünkü insanoğlu kaybedince anlar, elindekinin değerini vesselam.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.