enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:57 “İBB borsası” iddialarına adı karışan avukat Mücahit Birinci, AK Parti üyeliğinden istifa etti.
10:38 Kamu çalışanlarının ülke genelinde yaptığı bir günlük iş bırakma eylemi, İZBAN seferlerini de etkiledi…
08:52 Şok şok şok. Denk’te Büyük Deprem: Yönetim Kurulu istifa etti, kaptanlık Kuzu’da
07:53 Eğitime yönelik sigortalara ilgi artıyor
07:52 ABD’li şarkıcı Madonna, Gazze’deki çocukların yaşadığı insani krizle ilgili Papa 14. Leo’ya bölgeye gitme çağrısında bulundu
07:50 İngiliz The Telegraph gazetesi: Putin ve Trump’ın Teklifi Kiev İçin ‘Korkunç’ Ama Tek Seçenek
07:40 Son dönemlerde elektronik imza sahteciliği ile tapularda dolandırıcılık vakaları hızla artıyor!
07:38 Gazeteci Özlem BAY’ın Özel “Haber Ajandası”: İstanbul’un ‘Yeşil Soylulaştırma’ Gerçeği
07:31 Dünyanın en ünlü piyano virtüözü MAKSIM, Dünya Turnesi’nin duraklarından biri olan İstanbul’a geliyor!”
07:28 Aon, 2025 yılı ikinci çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı
07:22 Nobel ödüllü 23 ekonomi profesöründen, İsrail hükümetine Gazze konusunda çağrı yapan bir mektup kaleme aldı.
07:21 Zengezur Koridoru’ndan Trump Rotası’na Güney Kafkasya’da Barış!
07:15 Türkiye’de kardiyovasküler hastalıklara bağlı ölümler Avrupa ortalamasının üzerinde
07:14 Zelenski, Putin-Trump Mutabakatını Reddetti: “Önce Ateşkes, Sonra Müzakere “
07:12 Kentsel dönüşüm projelerinde güvenlik ve tasarruf için doğru pompa seçimi şart
07:09 TCMB Başkanı Fatih Karahan, 2025’in üçüncü enflasyon raporunu paylaştı
07:01 ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, ulusal basın yayın kuruluşlarının temsilcilerini firmanın Lalahan tesislerinde ağırladı.
18:17 Yine Hakem Kararları…!!!
11:01 Marmara Depremi’nin 26. Yılında AKUT VAKFI’ndan Depremlere Karşı Önlem Çağrısı
07:37 Koridorun Sahipleri: Trump Rotası ile Kim Kazandı?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, yolculuğuna devam ediyor

“Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, yolculuğuna devam ediyor
16.11.2023
A+
A-

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı törenle yola çıkan “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” temalı dijital sergiden oluşan gezici eğitim tırı, Türkiye yolculuğuna devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye’nin yedi bölgesinde öğrenci, öğretmen ve velilerle buluşmak için İstanbul’dan yola çıkan “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” temalı gezici eğitim tırı; İzmir, Konya, Mersin ve Adana duraklarının ardından Gaziantep’i ziyaret ederek yolculuğuna devam ediyor.
Bakan Tekin’in daha önce yaptığı değerlendirmede “Çocukların ve gençlerin bu tırda görebilecekleri çok kısa bir an ama buradan çıktıktan sonra hem geçmişten almaları gereken dersleri hem de gelecekle ilgili vizyonlarını ve beklentilerini yeniden revize edeceklerdir.” ifadelerini kullandığı gezici eğitim tırı, cumhuriyetin köklü mirasını anlatıp gelecek kuşaklara bir vizyon çizmeyi hedefliyor. Gezici eğitim tırı, aynı zamanda dijital sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.
Türkiye Yüzyılı ve gelecek yüzyılın eğitimle reformlarını mapping teknolojisiyle 3 boyutlu olarak sunacak gezici eğitim tırının rotasında 16 Kasım’da Erzurum, 18 Kasım’da Trabzon, 20 Kasım’da ise Ordu yer alıyor.
Yedi bölgede öğrencilerle buluşacak “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, turunu 24 Kasım’da Ankara’da tamamlayacak.
Belirlenen güzergâhta şehrin en merkezi yerinde ziyaretçilerle buluşan gezici eğitim tırını şimdiye kadar on binlerce öğrenci, öğretmen ve veli tarafından ziyaret edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.