enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “SDG’nin 10 mart mutabakatına uyup bir an önce üzerine düşen yükümlülükleri getirmesini bekliyoruz”
07:58 Amerika’nın Büyük Strateji Arayışı
07:28 Bakan Güler: “Suriye’nin birliği ve toprak bütünlüğü temelinde, terör örgütleriyle mücadelesine destek veriyoruz”
07:27 Yüksek Gelir Hedefi Çerçevesinde 2026’da Türkiye Ekonomisi
07:14 İran’da Tahran Savcısı Ali Salihi, vatandaşları dışarı çıkmaması konusunda uyardı…
07:03 Öğretmenlerin atama ve yer değiştirmelerine ilişkin temel ilkelerde güncellemeye gidildi
06:49 Venezuela devlet başka­nı Nicholas Maduro şimdilik son kurban…
06:40 Papa İznik’e geldi ama bizimkiler daha baskın çıktı: Siyonizmi yeren Yahudi Haham’a ödül verildi
06:06 2026 Hukuk ve Yargı Gündemi
20:42 48 il için “sarı” uyarı: Çığ, fırtına, sağanak ve kar yağışına dikkat
13:26 Trump, en kötü ABD Başkanı olarak tarihe geçecek
10:38 Somaliland Hakkında İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan Acil Toplantı
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, yolculuğuna devam ediyor

“Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, yolculuğuna devam ediyor
16.11.2023
A+
A-

Cumhuriyetin 100. yıl etkinlikleri kapsamında Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katıldığı törenle yola çıkan “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” temalı dijital sergiden oluşan gezici eğitim tırı, Türkiye yolculuğuna devam ediyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Türkiye’nin yedi bölgesinde öğrenci, öğretmen ve velilerle buluşmak için İstanbul’dan yola çıkan “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” temalı gezici eğitim tırı; İzmir, Konya, Mersin ve Adana duraklarının ardından Gaziantep’i ziyaret ederek yolculuğuna devam ediyor.
Bakan Tekin’in daha önce yaptığı değerlendirmede “Çocukların ve gençlerin bu tırda görebilecekleri çok kısa bir an ama buradan çıktıktan sonra hem geçmişten almaları gereken dersleri hem de gelecekle ilgili vizyonlarını ve beklentilerini yeniden revize edeceklerdir.” ifadelerini kullandığı gezici eğitim tırı, cumhuriyetin köklü mirasını anlatıp gelecek kuşaklara bir vizyon çizmeyi hedefliyor. Gezici eğitim tırı, aynı zamanda dijital sanat etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor.
Türkiye Yüzyılı ve gelecek yüzyılın eğitimle reformlarını mapping teknolojisiyle 3 boyutlu olarak sunacak gezici eğitim tırının rotasında 16 Kasım’da Erzurum, 18 Kasım’da Trabzon, 20 Kasım’da ise Ordu yer alıyor.
Yedi bölgede öğrencilerle buluşacak “Köklü Mirastan Türkiye Yüzyılı’na” gezici eğitim tırı, turunu 24 Kasım’da Ankara’da tamamlayacak.
Belirlenen güzergâhta şehrin en merkezi yerinde ziyaretçilerle buluşan gezici eğitim tırını şimdiye kadar on binlerce öğrenci, öğretmen ve veli tarafından ziyaret edildi.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.