enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
00:16 İletişim Başkanı Duran: TRT, Türkiye’nin hakikatini ve değerlerini temsil ediyor
00:09 Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Kahramanmaraş’ta, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Fıtrat üzerine olan eğitim modeli insanın yaratılışına yönelik olan eğitimdir”

“Fıtrat üzerine olan eğitim modeli insanın yaratılışına yönelik olan eğitimdir”
16.09.2023
A+
A-

Türkiye’deki eğitim modeli hakkında değerlendirmelerde bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, Fıtrat üzerine olan eğitim modelinin insanın yaratılışına yönelik olan eğitim olduğunu belirtti.

TÜHA / TÜRKUAZ Europe İnternational News Agency

TÜHA Haber’in (İLKHA) kaynaklı haberine göre, 2023-2024 eğitim-öğretimin başlaması üzerine gündeme gelen eğitim modeli ile ilgili açıklamalarda bulunan Şuurlu Öğretmenler Derneği (ÖĞ-DER) Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan, yetiştirilen öğrencilerden Türkiye olarak istenilen sonucun alınamadığını söyledi.

Yeni sistemle tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir neslin yetiştiğini belirten İlhan, eğitimin ahiret öncelikli olmasını istediklerini kaydetti.

“Sistem tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir nesil yetiştiriyor”

Okullarda Fıtrat üzerine eğitim verilmesi gerektiğini belirten İlhan, “2023 2024 eğitim öğretim yılı öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve tüm velilerimize hayırlı olsun. Eğitim ve öğretim çok yanlışlarla devam ediyor. Yetiştirdiğimiz öğrencilerden maalesef istediğimiz başarıyı elde edemiyoruz, istediğimiz sonuçların dönütünü sağlıklı bir şekilde alamıyoruz. Daha önceki dönemlere baktığımızda özellikle Nizamiye medreselerinde, Peygamber efendimizin (Sallallahu Aleyhi Vesellem) zamanındaki medreselerde, Selçuklu medreselerinde, Osmanlı medreselerinde fıtrat üzerine eğitim vardı. Fıtrat üzerine olan eğitim insanın yaratılışına yönelik olan eğitimdir ve bu insanoğluna aykırı olan bir eğitim modeli değildi. Maalesef günümüzde liselerde ve üniversitelerde madde bağımlısı olan gençlerimiz var. Yani sistem tamamen bencil, narsist ve kendinden başka hiç kimseyi düşünmeyen bir nesil yetiştiriyor. Eğitimciler bu konu hakkında bir şeyler yapmak istiyor ama onlar da emperyalizm etkisi altına yetiştiği için fıtrat üzerine eğitim vermediklerinden dolayı ellerinden bir şey gelmiyor.” dedi.

“Eğitimin ahiret öncelikli olmasını istiyoruz”

İlke Haber Ajansı

[Şuurlu Öğretmenler Derneği Gaziantep Şube Başkanı Levent İlhan]

Yeni imam hatip okullarının açılmasının çok güzel olduğunu belirten İlhan, “İnsanlarımız Kur’an eğitimi içinde yaşamadıkları için, yalanı çok rahat konuşabiliyor, faizi çok rahat görüyor, biz ne kadar burada dini bilgiler versek de sonuçta günahlara meyil ediyorlar. Biz ÖĞ-DER olarak şöyle bir çözüm önerisinde bulunuyoruz; ‘Dini eğitimin anaokulundan itibaren verilmesi gerektiğini ve bu eğitimi veren öğretmenlerin kesinlikle öğrencilere ne olursa olsun yalan söylenmemesi gerektiğini, insan haklarını saygılı olunması gerektiğini, kul hakkına ve başkalarının haklarına riayet edilmesi gerektiğinin öğretmeleri lazım.‘ Yetiştirilen öğrencilerin kendini iyi ifade eden, başkasının parasına veya herhangi bir malına el uzatmayan, bunu alacağı zaman ahireti düşünüp cezadan veya sevaptan çekinerek veya sevinerek bu konuda tavır gösteren öğrenciler olmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

“Karma eğitim modeline karşıyız”

Avrupa’da en başarılı okulların kız okulları ve erkek okulları olduğunu belirten İlhan, “Özellikle liselerde gençlerimiz kendilerine eğitime değil kız erkek davranışlarına meyil eder hale gelmiş. Bu konu hakkında biz de ÖĞ-DER olarak kız ve erkek öğrencilerin okullarının ayrılması gerektiğini savunuyoruz. Tabii bu ülkede yaşayan laikler ve diğer görüşlü insanlar da var onlar da kendi okullarında öğrencilerine göndersinler. Yani insanlar özgür olması lazım. Amerika’da bugün Home School (ev okulu) adında bir eğitim modeli var. Veliler devlet okuluna güvenmediği için öğrencisini evde okutmak istiyor hatta bununla ilgili Amerika’da John Taylor Gatto diye bir yazar eğitim bir kitle imha silahıdır adında bir kitap yazmış ben bunu tüm eğitimcilere tavsiye ediyorum. Eğitim nasıl bir kitle imha silahıdır çünkü zorunlu eğitim var, karma eğitim var bu şekilde sistem gençleri bozuyor yani fıtratlarından dışarı çıkarıyor bundan dolayı önlem alınması gereken konulardan bir tanesi de karma eğitim sorunudur.” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.