enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:01 Erdoğan: Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik
00:01 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Yeni fırsatların ortaya çıktığı dönemden geçiyoruz”
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı
22.06.2023
A+
A-

İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilmekte olan İstanbul Fırkateynine, törenle Türk bayrağı toka edildi ve ilk seyrine çıkılarak Deniz Kabul Testlerine başlandı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Milli Savunma Bakanlığı, İstanbul Tersanesi Komutanlığında inşa edilmekte olan İstanbul Fırkateynine, törenle Türk bayrağı toka edildiğini ve ilk seyrine çıkılarak Deniz Kabul Testlerine başlandığını açıkladı.

TCG İstanbul, Cumhuriyetin 100. yılında Deniz Kuvvetleri’nin envanterine girecek.

TCG İstanbul

Son yıllarda her ne kadar yerli/milli platformlar denildiğinde akla S/İHA’lar başta olmak üzere hava araçları gelse de Türkiye’nin belki de en güçlü olduğu alanlardan biri su üstü ve su altı platformlarında geçmişten gelen bilgi birikimi.

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı

Bu birikimin ihtiyaçlar doğrultusunda yerlileşme ve daha da önemlisi millileşme çalışmalarıyla birlikte Mavi Vatan için yeni bir yol haritası da aslında kendiliğinden geldi. Sonuç itibariyle hem donanma unsurları giderek yaşlanan hem de örtülü ya da doğrudan ciddi ambargolarla karşı karşıya kalan Ankara, üçüncü bir yol olarak ‘kendi üretimi platformlar’ için kolları sıvadı.

İstif sınıfı İstanbul fırkateyni de işte bu reçetenin platformlarından biri. Hatırlanacağı üzere Savunma Sanayii Başkanlığı ile özel tersaneler arasında 3 adet istif sınıfı fırkateyn üretilmesi için anlaşma imzalanmıştı. İstanbul fırkateyni bu üçlüden bağımsız olarak hayata geçen ancak onlarla birlikte değerlendirilmesi gereken dördüncü gemi.

TCG İstanbul ilk seyir testine çıktı

TCG Anadolu’ya da refakat edebilir

Özellikleri son derece gelişmiş bu geminin tek başına mı yoksa bir görev gücüyle mi kullanılacağını merak ediyoruz. Tabii aklımızın bir köşesinde TCG Anadolu da var. “Anadolu ve İstanbul’u aynı görevde görebilecek miyiz?” diye soruyoruz Denizcilik ve Savunma Uzmanı Kozan Selçuk Erkan’a.

TCG İstanbul’un genel maksat hafif fırkateyn adı altında olsa da aslında oldukça yetenekli ve verilen her görev için iyi bir silahlı gemi olarak karşımıza çıktığının altını çiziyor.

“Yani gerekirse denizaltı avcılığı, gerekirse TCG Anadolu’ya refakat ve gerekirse hava savunma görevi de icra edebilecek radar ve silah sistemlerine sahip. İstanbul fırkateyni için genel maksatın çok daha fazlasını da icra edebilecek bir gemi diyebiliriz” diyerek sözlerini tamamlıyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.