enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu
10.08.2023
A+
A-

Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı, toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı rüzgar sörfü T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye adına yarışarak dünya üçüncüsü oldu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in ‘TRT Haber, İHA’ kaynaklı haberine göre, Milli sporcu Sarp Şarlı, rüzgar sörfünde başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Geçtiğimiz nisan ayında Avrupa ikincisi olan 11 yaşındaki milli sporcu Sarp Şarlı, 29 Temmuz – 5 Ağustos 2023’te Fransa’da gerçekleşen T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nı üçüncülükle tamamladı.

Şarlı, 5-16 Nisan’da İtalya Garda’da gerçekleşen ve 8 ülkeden 53 sporcunun mücadele verdiği Techno 293 U13 Genel ve Erkek sınıfında Avrupa ikincisi olarak, T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etmeye hak kazanmıştı.

Resim önizlemesi

Bu yarıştan da başarıyla çıkan Şarlı, 29 Temmuz – 5 Ağustos 2023’te Fransa Saint-Pierre-Quiberon’da gerçekleşen toplamda 16 ülkeden 327 yarışçının katıldığı T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda kendi kategorisinde yarışan 9 ülkeden 42 sporcu arasında Genel ve Erkek sınıfında dünya üçüncüsü olarak kupasını aldı.

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

“Dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi”

Rüzgar Sörfü Techno 293 U13 milli sporcusu Sarp Şarlı, şampiyonluğun uzak olmadığını söyleyerek, “Son yarış gününe kadar İtalyan rakibim Alessandro Vigneri’nin ardından ikinci pozisyonda giderken, dördüncü gün diğer İtalyan yarışmacı ile aynı puandaydım. Son yarıştaki performansımdan dolayı üçüncülük pozisyonuna düştüm. 5. günde olumsuz hava şartlarından dolayı yarış iptaline gidilince tekrar düzeltmeye fırsatım kalmadı. Tabii ki dünya üçüncüsü olmaktan çok mutluyum ama şampiyonluk çok uzak değildi” dedi.

11 yaşındaki milli sörfçü Sarp, dünya üçüncüsü oldu

Milli sporcu Sarp Şarlı’nın dereceleri

Urla Deniz Kulübü’nün lisanslı sporcusu olan milli sporcu Sarp Şarlı’nın, TYF Yelken Ligi 1. Ayak Techno 293 U13 Türkiye 3.’lüğü, TYF Yelken Ligi 2. Ayak Techno 293 U13 Türkiye ikinciliği, Techno 293 Avrupa şampiyonluğu, Garda/İtalya U13 Avrupa ikinciliği, Estonya Milli Takım Seçme Yarışları U13 genel birinciliği, 23 Nisan Bayramı U13 Genel ikinciliği, Yıldızlar Kupası yedinciliği, Açık İstanbul Şampiyonası U13 kategorisi birinciliği ve T293 & T293 Plus Dünya Şampiyonası’nda üçüncülüğü bulunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.