enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Avrupa’dan Mektup Var!

Avrupa’dan Mektup Var!
06.01.2023
A+
A-

TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA) Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ, ‘Avrupa’dan Mektup Var!’ Haber Bülteni köşesine AB’yi sarsan yolsuzluk davasına ayırdı.

İşte haberin detayı Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberinde:

İtalyan mahkemesi, Avrupa Parlamentosu’nu geçen ay derinden sarsan rüşvet ve yolsuzluk skandalıyla ilgili olarak Belçika yargısının yargılamak üzere istediği Silvia Panzeri’nin iadesine ilişkin duruşmayı ikinci kez erteledi.

Avrupa Parlamentosu doğal gazı AB Taksonomisine dahil etti; birçok aktör kararı mahkemeye götürüyor - Temiz Enerji

Brescia istinaf mahkemesi, geçen ay olduğu gibi iade talebi konusundaki duruşmayı yine ertelediğini duyurdu.

Silvia Panzeri’nin avukatları, Belçika cezaevlerini aşırı derece kalabalık oluşu nedeniyle, iade talebine mahkemenin karşı çıkmasını istiyor.

Avukatlar, mahkeme heyetinin Belçika cezaevi sistemi konusunda bilgi istediğini, ancak talep edilen bilgilerin gelmemesini gerekçe göstererek duruşmanın 16 Ocak’a ertelendiğini duyurdu.

Belçika savcılık makamına göre, Avrupa Parlamentosu’nun eski İtalyan üyesi Antonio Panzeri‘nin 38 yaşındaki kızı Silvia Panzeri’nin, Katar’dan alındığı iddia edilen rüşvet konusunda önemli sorumluluğu bulunuyor.

Farklı hakimlerden oluşan yine aynı kentin istinaf mahkemesi Pier Antonio’nun eşi, Silvia’nın annesi Maria Dolores Colleoni’nin iadesine yeşil ışık yakmıştı.

Colleoni, karara itiraz edip avukatlarının temyize başvurması yüzünden hala İtalya’da bulunuyor. Colleoni ve kızı Silvia Panzeri, 10 Aralık’tan bu yana Belçika yargısını verdiği tutuklama kararı doğrultusunda İtalya’da ev hapsinde tutuluyor.

Belçika’daki yolsuzluk soruşturması

Belçikalı makamların yürüttüğü yolsuzluk, rüşvet ve kara para aklama soruşturması kapsamında, aralık ayında çok sayıda noktada aramalar yapılmış, 1,5 milyon euro nakit para ele geçirilmiş ve 4 kişi gözaltına alınmıştı.

Eva Kaili removed from EU Parliament vice presidency after corruption allegations

[Yunan milletvekili Eva Kaili]

Gözaltına alınan kişilerin AP’nin başkan yardımcılığı sona erdirilen Yunan milletvekili Eva Kaili, eski İtalyan AP Milletvekili Pier Antonio Panzeri, Kaili’nin partneri ve AP’de asistan olarak çalışan yine Francesco Giorgi ve hukukun üstünlüğü konularında çalışan bir sivil toplum kuruluşunun yöneticisi Niccolo Figa-Talamanca olduğu açıklanmıştı.

Giorgi’nin ifadesinde iki AP milletvekili Andrea Cozzolino ile Marc Tarabella’nın Panzeri’den para aldığını söylediği ileri sürülmüştü.

Tarabella’nın Belçika’daki evinde de arama yapılmıştı. Arama, Belçika yasaları gereğince AP Başkanı Metsola’nın nezaretinde yürütülmüştü.

Bu kişilerin AP’nin ekonomik ve siyasi kararlarını etkilemek üzere bir Körfez ülkesinden rüşvet aldıkları iddia edilmişti. Konuyla ilgili haberlerde adı geçen Katar iddiaları reddetmişti.

Daha sonraki haberlerde Fas’ın da bu kişilere rüşvet verdiği iddia edilmiş, Fas istihbaratı ile Fas’ın Polonya’daki Büyükelçisi Abderrahim Atmoun’un şüphelilerle görüştüğü ileri sürülmüştü.

***

Değerli okurlar, Prens Harry yeni kitabında ağabeyi William’ı fiziksel saldırıyla suçluyor.

Prens William (solda) ve Prens Harry

[Prens William (solda) ve Prens Harry   –   ©  AFP]

Agence France-Presse (AFP)‘nin haberine göre, İngiliz Kraliyet Ailesi ile Prens Harry ve eşi Meghan Markle arasında yaşanan çalkantılı süreç devam ediyor.

Çift hakkında Netflix’te yayınlanan olaylı dizinin ardından şimdi de The Guardian gazetesi Prens Harry’nin kaleme aldığı ve piyasaya çıkması beklenen anı kitabı “The Spare (Yedek)”da Prens William ile yaşanan şiddetli tartışmayı haberleştirdi.

İngiliz gazetesi, kitapta anlatıldığını belirttiği anıda, 2019’da Prens Harry’nın ağabeyi William tarafından nasıl fiziksel olarak “saldırıya uğradığı”nın anlatıldığını yazdı.

“Beni yakamdan tuttu, kolyemi kopardı ve beni yere düşürdü” Prens Harry 

Anlaşmazlığın 38 yaşındaki Harry’nin Londra’daki evinin mutfağında yaşandığını ileri süren gazete, olay sırasında William’ın Harry’nin eşi Meghan Markle’ı “zor”, “kaba” ve “yıpratıcı” olarak eleştirdiği ve yaşanan arbedede Harry’nin yere düştüğüne atıfta bulunuluyor.

Harry’nin kitabından yaşananları aktaran gazete, “Beni yakamdan tuttu, kolyemi kopardı ve beni yere düşürdü. Köpeğin yemek kabının üzerine kapaklandım, kap kırıldı ve parçaları sırtımı kesti” cümlelerine haberinde yer verdi.

Harry’nin daha sonra ağabeyine gitmesini söylediğini yazan gazeteye göre Harry, William’ın “pişman göründüğünü ve özür dilediğini” hatırlıyor.

İki prens arasında geçen konuşmayı da kitaptan aktaran gazete: “William döndü ve şöyle dedi: ‘Bunu Meg’e anlatmana gerek yok.'”

“Yani bana saldırdığını mı söylüyorsun?” diye soran Harry’ye William yanıt olarak ise “Ben sana saldırmadım Harold” diye karşılık verdi.

Kardeşlerin çalkantılı ilişkisiyle ilgili son haber, babaları Kral Charles’ın, annesi Kraliçe II. Elizabeth’in geçen eylülde 96 yaşında ölümünün ardından gelecek mayısta taç giyme törenine hazırlandığı sırada geldi.

41 yaşındaki Harry ve Meghan, 2020’de Kuzey Amerika’ya doğru yola çıkmalarının ardındaki nedenlerle ilgili olarak geçen ay Netflix’te yayınlanan bir belgeselde İngiliz kraliyet ailesindeki deneyimlerini anlatmıştı.

Harry, kitabın yayınlanmasından önce bu hafta İngiliz ITV ve Amerikan CBS kanallarına verdiği röportajda “bir kurum değil, bir aile” istediğini söyledi.

Harry “Babam ve ağabeyimin geri dönmesini istiyorum” ifadelerini kullandı.

***

Bir dahaki Avrupa’dan Mektup Var! Haber Bülteni köşesinde buluşmak dileğiyle, sevgiyle kalınız!

Almanya'daki seçimler Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ'ne emanet

Tuba Nur TÜRKELİ, Almanya Temsilcisi

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2023]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.